جستجو کردن
پاسخگوی سوالات شما در 22 اردیبهشت از طریق چت وبسایت هستیم
افزایش سرمایه شرکت های خصوصی

آنچه در این مقاله میخوانید

افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی خاص و مراحل آن

در دنیای امروز، شرکت‌های سهامی خاص از مجموعه‌ای از روش‌ها و راهکار‌های مشخصی برای افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی خاص خود بهره می‌گیرند. این راهبرد‌ها و مراحل از سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه‌گذاران و ارتقای بازاریابی تا مدیریت مالی و گسترش عملکرد شرکت، تلاش دارند تا شرکت در بلندمدت به سودآوری بیشتر و رشد قابل توجهی دست پیدا کند. در این مقاله، ما به بررسی این مراحل عملیاتی و مزیت‌های مشترکی که آن‌ها دارند، پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید تا علاوه بر یادگیری تکنیک‌های گوناگون، با فرصت‌های گستردگی سرمایه و رشد اقتصادی دیداری داشته باشید. به سادگی همه جوانب این فرآیند را به شما توضیح خواهیم داد و از نزدیک با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

شرکت ها ممکن است به دلایلی مانند گسترش زیر ساخت ها، تامین مالی پروژه های در دست اجرا، توسعه شرکت، بهبود ساختار مالی، حفظ قدرت رقابت پذیری و دلایلی از این دست اقدام به افزایش سرمایه کنند. این افزایش سرمایه شرکت های بورسی از روش های مختلفی صورت می گیرد که هر شرکت با توجه به شرایط موجود یکی از این روش ها را انتخاب می کند.

افزایش سرمایه چیست؟

به بیان ساده افزایش سرمایه یعنی افزایش تعداد سهام منتشره و یا افزایش ارزش سهام توسط شرکت‌های سهامی، پس می‌توان گفت افزایش سرمایه یکی از روش‌های تامین مالی شرکتهاست. شرکتها برای اینکه بتوانند فعالیت های خود را توسعه و گسترش دهند و قدرت رقابت خود را با رقبا حفظ و یا افزایش دهند اقدام به افزایش سرمایه می کنند. در برخی از مواقع نیز این کار به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت صورت می گیرد.

دلایل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

دلیل اصلی افزایش سرمایه، ایجاد سرمایه اولیه برای نوآوری‌های مداوم، تحقیقات و توسعه‌ی محصولات و خدمات جدید و بهبود‌بخشیدن عملکرد کلی شرکت است. علاوه بر این، افزایش سرمایه به شرکت اجازه می‌دهد تا خدمات و محصولات خود را به گروه بیشتری از مشتریان و مصرف‌کنندگان ارائه دهد و به تبلیغات بیشتری جهت تبیین و ارتقای برند خود بپردازد. این نوع سرمایه‌گذاری، به شرکت این امکان را می‌دهد تا بازار خود را در برابر رقبای خود رشد دهد و رقابت مستحکم‌تری برای خود برقرار کند.

همچنین، افزایش سرمایه به شرکت اجازه می‌دهد تا پایه‌های قوی‌تری را در هنگام مواجهه با بحران‌های مالی طوفانی بگذارد و به راحتی اقدام به پرداخت بدهی‌های خود کند. در این موارد، شرکت‌های سهامی خاص می‌توانند به شرایط شدید خارجی و درونی تردید راحت‌تر و با بیشترین جسارت پرداخت کنند.

در پایان، نقش سرمایه‌گذاری در افزایش قدرت تأثیرگذاری شرکت بر کسب و کار و اقتصاد، بسیار حائز اهمیت است. توانایی شرکت در جذب سرمایه و بهره‌گیری از آن، امکان فراهم ساختن عملکرد بهتری برای شرکت، مزیت رقابتی قوی‌تر و رشد اقتصادی و از آن نتیجه می‌گیرد رسیدن به موفقیت بیشتر، توسعه و توانمندی در برنامه‌ریزی کسب‌وکار می‌باشد.

مراحل افزایش سرمایه شرکت ها

برای این که بتوانید افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص خود را نزد اداره ثبت شرکت ها، ثبت کنید باید مراحل زیر را طی نمایید:

  1. هیات مدیره شرکت، پیشنهادی برای افزایش سرمایه می دهد و آن را تصویب می نماید.
  2. حسابرس مسئول در شرکت، شرایط را بررسی می کند. در صورتی که مشکل و ایرادی وجود نداشته باشد، افزایش سرمایه توسط حسابرس تایید می شود. حسابرس ممکن است تمام افزایش سرمایه یا این که فقط بخشی از ان را تایید نماید.
  3. در این مرحله باید مدارک لازم و مستندات مربوط به افزایش سرمایه را به اداره ثبت شرکت ها و نیز به سازمان بورس ارسال کنید.
  4. در این مرحله تاریخی مشخص می شود تا در آن تاریخ، مجمع فوق العاده برگزار گردد و در مورد افزایش سرمایه و نیز قیمت هر سهم تصمیم گرفته شود. در صورتی که می خواهید در افزایش سرمایه شرکت کنید. حتما باید قبل از تاریخ برگزاری مجمع، از سهامداران شرکت باشید.
  5. مجمع عمومی فوق العاده برگزار می شود. تصمیمات این مجمع افزایش سرمایه، درصد افزایش و… اعلام می شود و افزایش سرمایه شرکت در اداره ثبت شرکت ها ثبت می گردد.

انواع روش های افزایش سرمایه

افزایش سرمایه به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند که به شرح ذیل می‌باشند:

  • افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران
  • افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها
  • افزایش سرمایه از محل سود انباشته (سهام جایزه)
  • افزایش سرمایه به روش صرف سهام می‌شود.

بهترین روش برای افزایش سرمایه

بهترین روش برای افزایش سرمایه، افزایش سرمایه از طریق آورده های نقدی و مطالبات حال شده سهامداران به دلیل این که منابع مالی جدید و بدون بهره به شرکت وارد می شود. قالباً مورد استقبال است و باعث توسعه می شود. البته بازدهی این روش را می توان در بلند مدت دید.

نمونه متن صورتجلسه افزایش سرمایه در شرکتهای سهامی خاص

بسمه تعالی

نام شرکت …………………………………………………………

شماره ثبت شرکت: ……………………………………… سرمایه ثبت شده……………………………جلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت ………….. سهامی خاص ثبت شده به شماره…………درساعت………………………………… مورخ………………………………. با حضور کلیه / اکثریت سهامداران در محل قانونی شرکت تشکیل گردید.

الف) در اجرای مفاد ماده ۱۰۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت:

١.خانم/آقای………………. به سمت رئیس جلسه

2.خانم/آقای………………. به سمت ناظر رئیس

3.خانم/آقای………………. به سمت ناظر جلسه

4.خانم/آقای………………. به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.

ب) به پیشنهاد هیئت مدیره و ملاحظه گزارش بازرس قانونی شرکت دایر بر لزوم افزایش سرمایه از مبلغ …………… ریال به مبلغ …………… ریال از محل (۱. پرداخت نقدی؛ ۲. تبدیل مطالبات نقدی حاصل شده اشخاص از شرکت؛ ٣. انتقال سود تقسیم نشده یا اندوخته یا عواید حاصله از اضافه ارزش سهام جدید به سرمایه شرکت؛ ۴. تبدیل اوراق قرضه به سهام) مورد تصویب مجمع واقع شد.

ج) به هیئت مدیره اختیار داده می شود که نسبت به عملی نمودن افزایش سرمایه اقلام و پس از عملی شدن افزایش سرمایه به مبلغ……………ریال (و یا تا میزان مبلغ ……………ریال و یاتا مبلغ واریزی……………حداکثر دو مدت…………… نسبت به ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها اقدام نماید. امضای اعضای هیئت مدیره:

رئیس جلسه………..

ناظر جلسه………..

ناظر جلسه………..

منشی جلسه………..

ماده 101 قانون تجارت

مجامع عمومی توسط هیات رییسه‌ای مرکب از یک رئیس و یک منشی و دو ناظر اداره می‌شود. در صورتی که ترتیب دیگری در اساسنامه پیش‌بینی نشده باشد ریاست مجمع با رئیس هیات مدیره خواهد بود مگر در مواقعی که انتخاب یا عزل بعضی از مدیران یا کلیه آنها جزء دستور جلسه مجمع باشد که در این صورت رئیس مجمع از بین سهامداران حاضر در جلسه به اکثریت نسبی انتخاب خواهد شد. ناظران از بین صاحبان سهام انتخاب خواهند شد ولی منشی جلسه ممکن است صاحب سهم نباشد.

مزایا و معایب افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

افزایش سرمایه به شرکت این امکان را می‌دهد، تا برای کاهش هزینه‌ها و افزایش میزان فروش، سرمایه‌گذاری کند. به طور مثال، شرکت می‌تواند از سرمایه‌ی جذب شده برای ایجاد کارخانه‌ی جدید، توسعه‌ی پرسنل و افزایش دستگاه‌های تولید استفاده کند.

اما، افزایش سرمایه برای شرکت‌های سهامی خاص نیز معایبی دارد. از جمله معایب آن، این است که تعداد سهامداران شرکت افزایش می‌یابد و بنابر این، کارگردانی و مدیریت شرکت برای بخش‌های گوناگون شرکت، کنترل‌کننده‌ی نیاز‌ها و خواسته‌های هر یک از این سهامداران می‌باشد و همین درگیرکننده می‌تواند برای مدیریت عملکرد و هدایت شرکت، چالش برانگیز باشد.

همچنین، با افزایش تعداد سهامداران، امکان‌پذیر است که به دلیل تفاوت در نگرش‌ها و طرز فکر‌ها، بروز نظر‌سنجی‌های افتضاح و اختلافات بین سهامداران پیش‌امده و تبدیل شود به چالش دیگری است که شرکت باید موافقت‌ها و تعارض‌ها را بهتر کند و رسیدگی کند.

در نهایت، افزایش سرمایه‌ی شرکت‌های سهامی خاص، همان‌طور که می‌توانید از بحث بالا متوجه شوید، دارای مزایا و معایب خاص خود است. به طور کلی، شرکت‌های سهامی خاص باید قبل از هر تصمیمی با دقت تضمین‌شده، تمام پیش‌نیاز‌های مورد نیاز را مشخص کرده و نتیجه‌ی تأثیر اقتصادی آن را بررسی کنند.

نمونه گزارش توجیهی افزایش سرمایه شرکتهای سهامی عام و خاص

ردیفشرحدانلود
1شرکت دوده صنعتی پارس (سهامی عام)دانلود
2شرکت سرمایه گذاری صبحان (سهامی عام)دانلود
3شرکت مس سرچشمه (سهامی عام)دانلود

دیدگاهتان را بنویسید

پیشنهاد مطالعه
در همین امروز شنبه، همراه شما خواهیم بود
محاسبه حقوق و دستمزد

۱۰ درصد تخفیف ویژه برای کاربران جدید

محصــولات حقوق و دستمزد
Selected payroll products
صورتهای مالی انواع شرکتها
Financial statements of all types of companies
جستجو کردن ...
×